Att välja rätt takläggare till takläggningen, takreparationen eller takrenoveringen är inte det allra enklaste. Det finns många bra och noggranna takfirmor i Sverige, som står redo att hjälpa dig med ditt projekt. Många firmor har dessutom ett stort kontaktnät av duktiga och pålitliga samarbetspartners, vilket gör det möjligt för dig att få totalentreprenad för renovering, nybyggnation eller ombyggnation.

Det finns flera sätt att gå tillväga för att du ska kunna hitta den bästa takfirman för dina behov. Vad som är avgörande för valet av firma kan bara du bestämma, men de allra flesta vill ha ett företag som de kan känna sig trygga med och som kan erbjuda ROT-avdrag, kundgaranti och en bra ansvarsförsäkring. Sedan är naturligtvis den personliga kontakten mycket viktig. Du vill ha ett företag som lyssnar på dina önskemål och behov, men som samtidigt har kunskapen och utbildningen som krävs för att erbjuda takrenovering via takläggare göteborg utifrån fastighetens förutsättningar.

5 tips när du ska välja takläggare
Att veta vilken takfirma som just du kommer att föredra är naturligtvis svårt för oss att säga. Däremot har vi tagit fram några punkter som alla seriösa takentreprenörer bör kunna uppfylla.

1. Utbildning och behörighet – Den takläggare du anlitar ska kunna uppvisa certifikat, utbildning och behörighet att jobba på höga höjder. Du ska känna dig trygg med att takläggaren kan genomföra arbetet på ett fackmannamässigt och tryggt sätt.

2. F-skatt och ROT-avdrag – En takfima ska vara registrerad för F-skatt för att vara en seriös och pålitligt firma. Visst kan du anlita utan F-skatt, men det kommer bland annat innebära att du inte kan ta del av ROT-avdraget och sänka dina kostnader för arbetet.

3. Referenskunder – Fråga alltid takfirman du planerar att anlita om det finns några referenskunder som du kan kontakta. Om företaget inte kan eller vill lämna ut någon kontaktinformation bör du undvika firman helt och hållet. Ett seriöst företag har alltid minst två nummer eller kontakter som du kan använda dig av.

4. Nöjd kundgaranti – Vi rekommenderar att du inte väljer en takfirma som inte har garanti på arbetet. Du som kund ska kunna känna dig trygg med att du kan få eventuella problem åtgärdade om du inte skulle vara nöjd med resultatet. Hör dig därför alltid för om det finns några kundgaranti som du kan luta dig mot.

5. Ansvarsförsäkring – Oavsett om du ska anlita en takläggare eller en städfirma är en ansvarsförsäkring A och O. Försäkringen går in och täcker upp om det skulle inträffa en olycka där du, ditt hus eller en anställd blir skadad. En komplett ansvarsförsäkring är dessutom det absolut minsta du ska kräva. Många seriösa takfirmor har fler försäkringar än så.

Categories: Takfirman