Det kan vara utmanande att tapetsera, särskilt om du inte har någon erfarenhet av det sedan tidigare. Med med rätt verktyg, teknik och några grundläggande kunskaper i bagaget kan du få dina väggar att se ut som om de är tapetserade av en professionell tapetserare – bäst målare stockholm.

Rätt förberedelser är nyckeln till lyckad tapVit målarfärgetsering
Dina väggar måste förberedas noggrant för att du ska få ett lyckat slutresultat. Förberedelser inkluderar att ta bort eventuella gamla tapeter och fylla i om det finns hål eller sprickor i väggarna. För det sistnämnda använder du spackel. Se till att väggarna är rena och jämna, om du spacklat väntar du tills detta har torkat innan du påbörjar tapetseringen.

Använd rätt verktyg
Att du använder rätt verktyg är en avgörande förutsättning för att tapetseringen ska lyckas. Du behöver inte bara tapeter på rulle och tapetlim utan också tapetkniv för att skära tapeten i rätt storlek, en borste eller roller för att applicera tapetlimmet, en spatel för att jämna ut tapeterna samt ett tapetbord där du skär till dem. Säkerställ att alla verktyg är rena och i gott skick innan du börjar tapetsera.

Tekniken är viktig
För att få till professionell tapetsering ska du ha rätt teknik. Du behöver till exempel vara bra på hur man matchar mönster, hur tapeterna ska skäras till rätt storlek och hur man applicerar limmet jämnt. Det finns många olika tekniker som kan användas beroende på tapettyp och väggmaterial, så se till att du läser noggrant på instruktionerna innan du börjar tapetsera.

Lär dig av, eller anlita erfarna tapetserare
Ett annat sätt att förbättra dina tapetseringsfärdigheter är att ta hjälp av en erfaren tapetserare. Du kan lära dig mycket genom att titta på och ställa frågor om deras tekniker och metoder. De kan också ge dig tips på hur du kan undvika vanliga misstag och hur du kan uppnå en professionell finish. Enklast blir det förstås om du anlitar en tapetserare för att göra jobbet. Då kommer tapetseringen få en professionell finish som märks ned till minsta skarv. En tapetserare kan förutom att göra själva jobbet också hjälpa dig med val av tapeter, så att du får den känsla i rummet som du vill ha.

Skickliga tapetserare brukar dessutom ha kunskaper inte bara om tapetsering utan också måleri, playstation spel och andra renoveringstjänster. I samband med en tapetsering är det till exempel inte ovanligt att också lister och andra detaljer i rummet behöver bytas ut. Detta kan en tapetserare i sådana fall göra åt dig. En av de största fördelarna med att anlita ett proffs är dock att du får garanti på jobben som utförs.

Categories: Tapetsera om