För att slippa hyra ett större förråd än nödvändigt är det viktigt att fylla förrådet på rätt sätt. Märk upp kartonger och stapla ända till taket är två bra saker att tänka på.

När du ska magasinera saker är det fördelaktigt om magasineringen blir så bra som möjligt. Du kan spara mycket pengar på det. Det finns några bra tips som du kan ta med dig när du ska magasinera saker för att göra det effektivare.

Gör en ritning över förrådet
Placeringen av sakerna i förrådet är avgörande för hur bra du sedan hittar saker. Det som du använder ofta eller vill ha nära tillhands är bra att ställa längst fram. På så sätt vet du vart sakerna du kommer behöva är och du slipper riva ur halva förrådet för att hitta det du söker. Det kan även vara en bra idé att göra en ritning över förrådet och rita in vad som finns vart. Se till att ritningen sedan finns i förrådet.

Fyll förrådet ända till taket
När du ska fylla ditt förråd är det bra att stapla hela vägen upp till taket för att få rum med så mycket som möjligt. Sätt de tyngsta lådorna längst ner och lättast högst upp. I förrådet kan det vara bra att skapa en mittgång för att enklare kunna röra dig i förrådet. För att luft ska kunna cirkulera i förrådet är det bra att tänka på att lämna någon centimeter till väggen. Det är även bra att använda antingen samma storlek på kartongerna eller max två olika varianter. Det gör det enklare att stapla kartonger på varandra om de är av samma storlek.

Förvara saker rätt
Försegla varje låda med förpackningstejp för att de ska vara täta. Det hjälper bland annat till att avvärja damm från att komma in. Om du ska förvara textilier är det viktigt att det kan komma in luft. Att ha förseglade plastpåsar kan verka bra men det är faktiskt ett bra sätt att bjuda in exempelvis mögel. Om du ska använda plastpåsar gör då små hål i plasten för att det ska kunna komma in luft.

Märk varje låda
För att hitta i ditt förråd är det viktigt att skriva etiketter på varje låda, t ex “elit casino“. Tänk på att märka lådorna på fler sidor än en. Ställ sedan lådorna så att det är enkelt att se vad en låda innehåller. Det kommer att underlätta senare. För att spara utrymme när du ska magasinera saker är det bra att fylla saker med andra saker. Om du har en tom papperskorg kan du med fördel förvara något i papperskorgen.